Održana druga radionica o trendovima u turizmu

– S obzirom na to da se nalazimo u mjestu koje je obilježeno bogatom baštinom, tema predavanja je turistička interpretacija baštine s naglaskom na nematerijalnu baštinu. Polaznici radionice upoznat će se s metodama i tehnikama aktualiziranja te baštine i privlačenja još većeg broja gostiju u destinaciju, posebice izvan turističke sezone – pojasnila je dr. sc. Lekić.

– Ove smo radionice organizirali želeći upoznati polaznike, koji nam dolaze iz turističkih zajednica, ustanova i turističkih tvrtki s područja Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, s novim trendovima u turizmu. Usporedno s time, ovo nam je prigoda za jačanje suradnje i pokretanja novih projekata i aktivnosti – istaknula je direktorica ureda Turističke zajednice Grada Lepoglav, Ljubica Dubovečak.

Da su organizirane radionice prigoda za upoznati se s novim trendovima u turizmu te za pokretanje suradnje, složio se i predsjednik Turističke zajednice Grada Lepoglave, lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da je važno naučiti nove metode prezentacije turističke ponude, posebice one vezane za promociju baštine koja je značajan turistički adut Grada Lepoglave.

A kad je o turističkim adutima riječ, dr. sc. Romana Lekić ističe da je veliki adut Lepoglave lepoglavska kaznionica.
– Lepoglava ima najsnažniju nematerijalnu baštinu koju možda nema nitko u ovom dijelu Europe, a to je zatvor u kojem su boravile značajne osobe hrvatske povijesti. Kroz te se osobe može interpretirati povijest i brojni događaji 20. stoljeća. To je nešto što se inače radi u inozemstvu, primjerice u Berlinu. Ne vidim razlog zašto se to ne bi napravilo i u Lepoglavi – zaključila je dr. sc. Lekić.

Inače, tijekom radionice, potpisivanjem ugovora, započela je suradnja između Turističke zajednice Varaždinske županije i Visoke škole za komunikacijski menadžment “Edward Bernays”. Ugovor su potpisali predsjednik Turističke zajednice Varaždinske županije, Miran Bojanić Morandini i dr. sc. Romana Lekić ispred Visoke škole za komunikacijski menadžment “Edward Bernays”.

radionica turizam lepoglava 4

radionica turizam lepoglava 6

radionica turizam lepoglava 8

radionica turizam lepoglava 92

radionica turizam lepoglava 94

Podijeli ovu objavu:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Novosti
Skip to content