Na novim klupama za odmor turisti će moći napuniti elektroničke uređaje

– Uvidjeli smo potrebu za postavljanjem klupa za odmor na lokaciji na kojoj se okuplja najveći broj turista koji dolaze u Lepoglavu. Riječ je o župnoj crkvi koju je, prema podacima kojima raspolažemo, ove godine posjetilo oko 8000 gostiju. Došli smo na ideju da umjesto “običnih” postavimo klupe na kojima će gosti, odmarajući se, moći napuniti baterije svojih elektroničkih uređaja. Okrenuli smo se pri tom novim trendovima i postavili tzv. pametne klupe – istaknula je direktorica ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave, Ljubica Dubovečak.

Postavljene su dvije pametne klupe koje za vlastito napajanje, zahvaljujući ugrađenom solarnom sustavu, koriste sunce. Na svakoj od njih mogu se istovremeno puniti četiri elektronička uređaja.

– Na području Grada Lepoglave u velikoj se mjeri radi na izgradnji turističke infrastrukture kojom potičemo razvoj turizma na gradskom području. U tu infrastrukturu spadaju i ove klupe koje će biti na usluzi našim građanima i dragim nam gostima – poručio je predsjednik Turističke zajednice Grada Lepoglave, Marijan Škvarić.

Projekt je u velikoj mjeri financiran od strane Hrvatske turističke zajednice koja je u 2018. godini financijski pomogla i provedbu još nekoliko aktivnosti Turističke zajednice Grada Lepoglave – održavanje edukativnih turističkih radionica, postavljanje informativne table na ulazu u Ravnu goru te organizaciju Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi.

pametne klupe 3

pametne klupe 1

pametne klupe 5

Podijeli ovu objavu:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Novosti
Skip to content