Dodijeljena priznanja u okviru ovogodišnje akcije “Cvijet za ljepši grad”

Izložbu fotografija, kuća i okućnica, dječjih likovnih radova te fotografija učenika, postavljenu u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca gdje održana i završna svečanost akcije “Cvijet za ljepši grad”, otvorio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač. Uz zahvalu svima koji uređenjem svojeg životnog prostora i brigom za okoliš doprinose očuvanju “zelene” Lepoglave, zamjenik gradonačelnika Kovač, posebno je pohvalio učenike koji su se u velikom broju i na kreativan način uključili u akciju.
– Vi ste zalog da će naš grad i u budućnosti biti uređen, a njegov okoliš očuvan – rekao je Kovač.

I ove su godine u okviru akcije proglašeni najljepše uređene kuće i okućnice te balkoni.
Najljepše uređenim balkonom proglašen je balkon Biserke Hudin, a po uređenosti ga slijede balkoni Štefanije Dretar i Katarine Pintarić.
U kategoriji “Kuća i okućnica” priznanje za najljepše uređenu kuću i okućnicu dobila je Ljubica Švec. Priznanja, za drugo i treće mjesto, primile su Ana Dukarić i Danijela Ficko.

– Kad gledamo unatrag desetak godina vidi se da se građani sve više trude urediti svoje kuće i okućnice. Poneke čak i ne vidimo jer su skrivene našem oku, a prekrasno su uređene. Uljepšavanjem svojeg životnog prostora građani pridonose i ljepšem i urednijem izgledu grada – istaknula je direktorica ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave, Ljubica Dubovečak najavivši nastavak akcije. Pozvala je pri tom građane da sami prijave svoje kuće i okućnice i balkone na akciju posebice kada žele da budu fotografirani kada su najljepši. Najavila je i jednu novinu. Riječ je o fotografiranju kuća okićenih novogodišnjim ukrasima. Najljepše okićene kuće bit će nagrađene na završnoj priredbi akcije iduće godine.

Uz nagrađene vlasnike najljepših balkona te kuća i okućnica, u okviru ovogodišnje akcije nagrađeni su i učenici koji su se u nju uključili sa svojim likovnim radovima, snimljenim fotografijama i kreativnim uradcima.
Među likovnim radovima nagrađeni su radovi Hane Vresk iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice, Patrika Končevskog iz OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave i Manuele Danjko iz OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice.
Priznanja za fotografije učenika osnovnih škola dobile su Dora Husnjak, Gabi Križanec i Dramsko recitatorska skupina iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice te Danijela Jurenec, Ivana Kos, Jakov Školnik, Klara Biškup, Lidija Hojsak, Lucija Šantalab, Lukrecija Biškup, Martina Križanec i Petra Vorih iz OŠ Izidora Poljaka Višnjica te Antonela Gregur, Lana Loparić i Marina Sanković iz OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave.
Posebno priznanje dodijeljeno je Kreativnoj grupi iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice za sliku Suncokreti koju su izradile Lana Maček, Amanda Bunčić, Ivana Dijanešić, Petra Cikač i Laura Vresk.
Ema Kučej, Lana Maček, Marko Maček, Tomislav Kišićek, Tomislav Antekolović, Amanda Bunčić, Maja Mavrek, Lucija Rodek i Petra Fištrek iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice dobile su priznanje za informativno-mozaičnu emisiju “Lepoglavski dnevnik”.

U glazbenom dijelu priredbe nastupili su mladi polaznici Osnovne glazbene škole u Varaždinu, područnih odjela iz Lepoglave i Ivanca – Jan Kuća, Lena Dubovečak i Fran Kučar.

cvijet za ljepsi grad 3

cvijet za ljepsi grad 4

cvijet za ljepsi grad 5

cvijet za ljepsi grad 5b

cvijet za ljepsi grad 6

cvijet za ljepsi grad 7 scaled

cvijet za ljepsi grad 8

cvijet za ljepsi grad 9

cvijet za ljepsi grad 91

cvijet za ljepsi grad 92

cvijet za ljepsi grad 93

cvijet za ljepsi grad 95

cvijet za ljepsi grad 96

cvijet za ljepsi grad 97

cvijet za ljepsi grad 99

cvijet za ljepsi grad 991

cvijet za ljepsi grad 992

cvijet za ljepsi grad 993

cvijet za ljepsi grad 995

cvijet za ljepsi grad 996

cvijet za ljepsi grad 997

Podijeli ovu objavu:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Novosti
Skip to content