Lepoglavska čipka predstavljena u Sarajevu

Od 19. do 30. lipnja u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine u Sarajevu, kao poseban gost izlagač na Izložbi nematerijalne kulturne baštine u Federaciji Bosne i Hercegovine, svoju je kulturnu baštinu sarajevskoj publici predstavila Lepoglava. 
Predstavljanje Lepoglave na ovoj značajnoj izložbi ostvareno je u okviru Programa međunarodne kulturne suradnje Ministarstva kulture Republike Hrvatske s ciljem razvoja kulturne suradnje Lepoglave te proširiti suradnju s Bosnom i Hercegovinom na području čipkarstva i nematerijalne kulturne baštine općenito kao i razvoja suradnje s bosanskohercegovačkim Hrvatima.
Izložba je otvorena u nazočnosti veleposlanika Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivana Del Vechia i ministrice kulture Federacije Bosne i Hercegovine Zore Dujmović, a sve je nazočne, tom prigodom ispred Grada Lepoglave pozdravio gradonačelnik Marijan Škvarić koji je predvodio lepoglavsko izaslanstvo u kojem su bili predstavnici Ekomuzeja Lepoglava, nositelja lepoglavskog dijela izložbe – Dejan Bjelivuk, Ankica Škvarić i Senija Špičko te Ljubica Dubovečak, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave.
Izložbu su organizirali Udruga „Stećak“ i Samostan-duhovni centar „Karmel sv. Ilije“ s Buškog jezera na čelu s organizatorom ocem Zvonkom Martićem. U organizaciji je, uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Ministarstva kulture Federacije BiH i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, sudjelovao Ekomuzej Lepoglava, 
Na otvorenju izložbe prezentirana je izrada lepoglavske čipke, a ova je prigoda iskorištena za najavu i promociju 22. međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi.

Podijeli ovu objavu:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Novosti
Skip to content