Nakon tri dana ispunjenih brojnim sadržajima završili Lepoglavski dani

Inače, Lepoglavski dani otvoreni su u petak, 13. srpnja uz izložbu akademskog slikara Zlatana Pinteka. Izložba je postavljena u Gradskom parku koji je tijekom tri dana trajanja manifestacije bio mjesto gotovo svih zbivanja. Nakon otvorenja i razgleda izložbe, posjetitelji su se prvog dana manifestacije zabavili uz koncert glazbenog sastava Pravila igre.

Drugi dan manifestacije donio je pregršt događanja. Posjetitelji su u Gradskom parku mogli razgledati 16. sajam turizma i enogastronomije, Međunarodni sajam minerala, izložbu malih životinja, kušati vina na 10. susretima vina z bregov te vidjeti kako se živjelo u tradicionalnoj lepoglavskoj hiži. 

Po prvi je puta održana gljivarijada čiji su se sudionici podrobnije, uz savjete stručnjaka, upoznali sa svim vrstama gljiva na koje su naišli. Po prvi je puta u Lepoglavi odigrana i simultana partija šaha. 

Desetak šahista odmjerilo je snage s nacionalnom šahovskom majstoricom Noemi Špiranec iz Šahovskog društva Varaždin. Tijekom dana organiziran je servis i tehnički pregled bicikla, a u večernjim satima i promatranje zvijezda. Za one najmlađe organizirane su dječje zabavne i kreativne radionice u kojima su djeca cifrala licitare, izrađivala predmete od gline, učila kako žonglirati te ispirati zlato. 

U okviru Lepoglavskih dana održane su prezentacije šumske mehanizacije i automobila s posebnom opremom 2 fast even 4 Zagorje. 

I ove je godine održano natjecanje u spravljanju kotlovine “Pri klijeti”. Svoje kulinarsko znanje i umijeće odmjerilo je 11 ekipa. Višesatno natjecanje vodili su popularni Davor Dretar Drele i Vid Balog zabavivši sudionike natjecanja te publiku koja je, nakon završetka natjecanja, imala prigodu uživati u pripremljenoj kotlovini. A najbolju kotlovinu pripremila je ekipa “HDZ Masterchef Ivanec”, drugo je mjesto osvojila ekipa Lovačkog društva Srnjak, a treće vatrogasci iz DVD-a Kamenice.

U subotnje predvečerje program je na glavnoj pozornici započeo na Zumba partyjem a nastavljen nastupom Tomislav Goluban banda te La Boheme banda. 

I posljednjeg su se dana u Gradskom parku mogle razgledati izložbe, sajmovi i prezentacije.

Zbog nastupa hrvatske nogometne reprezentacije u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva otkazane su Zabave sportske igre te najavljene predstave. Nakon finalnog susreta, koji se pratio u Gradskom parku, uslijedila je zabava uz Kavalire koji su ovom prigodom premijerno izveli novu navijačku himnu. Uz njihov je nastup završilo 9. izdanje Lepoglavskih dana koje je, u suorganizaciji s Turističkom zajednicom grada Lepoglave i pokroviteljstvom Grada Lepoglave, organizirao Turističko kulturno informativni centar.

Podijeli ovu objavu:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Novosti
Skip to content