22. Međunarodni festival čipke predstavljen u Zagrebu

– Promocija Festivala i naše bogate baštine u Zagrebu vrlo je važna budući da ovdje imamo prigodu velikom broju ljudi predstaviti našu čipku, program Festivala te turističku ponudu našeg grada – istaknula je Ljubica Dubovečak, direktorica Ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave.
Predstavljanje nadolazećeg Međunarodnog festivala čipke i ovog je puta u Zagrebu privuklo pozornost Zagrepčanki i Zagrepčana te turista koji su se zatekli na Cvjetnom trgu. Tamo su im na izložbenim štandovima udruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, ustanova i zadruga s područja Grada Lepoglave predstavljeni tradicionalni proizvodi i gastronomska ponuda lepoglavskog kraja. Naravno, predstavljen im je i djelić bogatstva lepoglavske čipke i način njene izrade. Lepoglavska čipka u svom će punom sjaju, od 14. do 16. rujna, biti predstavljanja na 22. Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi na koji su pozvani svi koji su na Cvjetnom trgu u Zagrebu posjetili predstavljanje festivalskog programa i svega onoga što će se tijekom navedena tri dana u Lepoglavi moći vidjeti, doživjeti i okusiti.
Među onima koji su na predstavljanju u Zagrebu obišli izložbene štandove bila su i poznata lica. Jedno od njih bio je glumac i voditelj Tarik Filipović kojeg je, poput mnogih, očarala lepoglavska čipka.
– I ovogodišnji Festival čipke u Lepoglavi bit će prigoda za predstavljanje i promociju lepoglavske čipke i čipkarstva, kao i čipki iz drugih hrvatskih, ali i europskih centara s kojima surađujemo. Našim ćemo gostima, kojima ćemo biti dobri domaćini, priredili smo bogat festivalski program u kojem će moći uživati tijekom boravka Lepoglavi – poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić.

u zagrebu najavljen festival cipke 2

u zagrebu najavljen festival cipke 3

u zagrebu najavljen festival cipke 4

 

Podijeli ovu objavu:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Novosti
Skip to content