Završen 22. Međunarodni festival čipke

Uoči zatvaranja Festival, održan je tradicionalni mimohod centrom Lepoglave nakon kojeg je u festivalskom šatoru, uz nastupe Tamburaškog orkestara “Biseri” iz Kamenice, Ženskog tamburaškog sastava “Višnjice” iz Višnjice, KUD-a “Lepoglavski pušlek” iz Lepoglave i KUD-a “Klaruši” iz Klenovnika, održan kulturni program “Lepoglavski kušlec” te godišnji koncert Limene glazbe Lepoglava i njenih gostiju – Pihalnog orkestra “Alpes” iz Železnikija. Program 22. Međunarodnog festivala čipke zaključila je kazališna predstava “Kakva majka, takva kći”.

U tri dana trajanja Festivala, kojem je tema bila “Čipka i dizajn”, posjetitelji su imali prigodu razgledati brojne izložbe čipaka iz Hrvatske i zemlje partnera festivala – Italije te Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Poljske.
Ovogodišnji je Festival ponudio i zanimljive radionice i predavanja na temu čipke i baštine, a glazbenom je dijelu programa održan koncert Hrvatsko-talijanskog društva. Održan je i deveti po redu Sajam tradicijskog rukotvorstva i starih zanata, a da je lepoglavska baština inspiracija za brojne poštanske marke potvrdilo se i na još jednoj filatelističkoj izložbi, sastavnom dijelu program festivala čipke koji se već 22. godine održavaju u Lepoglavi.

22. Međunarodni festival čipke održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović te pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede , Hrvatskoga povjerenstva za UNESCO, Hrvatske turističke zajednice, Varaždinske županije i Grada Lepoglave.

zavrsen festival cipke 02

zavrsen festival cipke 03

zavrsen festival cipke 04

zavrsen festival cipke 05

zavrsen festival cipke 06

zavrsen festival cipke 07

zavrsen festival cipke 08

zavrsen festival cipke 09

zavrsen festival cipke 09

zavrsen festival cipke 10

zavrsen festival cipke 11

zavrsen festival cipke 12

zavrsen festival cipke 13

Podijeli ovu objavu:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Novosti
Skip to content