Vesela fašnička povorka u Lepoglavi

Više od tri stotine maskiranih mališana sudjelovalo je u programu Dječjeg fašnika, koji je u nedjelju, 19. veljače, organiziran u Lepoglavi.

U pratnji Limene glazbe Lepoglava maskirane grupe mališana iz Dječjeg vrtića Lepoglava, podružnice Dječjeg vrtića Lepoglava iz Višnjice te dječjih vrtića Runolist iz Žarovnice, Bambi iz Ivanca i Čarolija iz Bikovca, te nekoliko grupa iz Osnovne škole Ante Starčevića iz Lepoglave, prodefilirale su centrom Lepoglave.

Na terasi restorana Ivančica veselim maškarama ključ grada predao je gradonačelnik Marijan Škvarić, nakon čega je uslijedio veseli fašnički program na kojem se je predstavilo svih 14 maskiranih skupina – snjegovići, gusari i gusarice, bubamare, balončići, ovčice, dinosauri, pčelice i medo, slatkiši, pingvinčići, zaljubljene žabice, leptirići, zagorski džokeri i harlice, tri leta te Harry Potter i klaun.

Prema tradiciji, na kraju fašničkog programa spaljen je i Fašnik, a sve sudionike Dječjeg fašnika organizatori su počastili krafnama i toplim napitcima.

Dječji fašnik u Lepoglavi održan je u organizaciji Turističke zajednice Grada Lepoglava, pod pokroviteljstvom Grada Lepoglave i uz potporu Odreda izviđača Lepoglava, Turističko kulturno informativnog centra i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lepoglava.

Podijeli ovu objavu:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Novosti

We speak English too

We've detected you might not be speaking Croatian language. Our website is also available in English.
Please click on link to view the English version:

If you’re not fluent with English, we also have some basic informations translated in Slovenian, German, Italian and Polish.

Skip to content