U Hotelu Trakošćan otvorena izložba “U susret 25. Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi”

– Ovo je jedinstvena prigoda, onima koji će posjetiti ovu izložbu, razgledati eksponate koji se inače mogu vidjeti samo u Lepoglavi za vrijeme trajanja Festivala. Vjerujem da će ih ljepota naše lepoglavske čipke potaknuti da svrate Lepoglavu, posjete Festival te vide i ostale vrijedne eksponate iz naše zbirke – poručila je Karmen Šoštarić, predsjednica Udruge Ekomuzej Lepoglava.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Marijan Škvarić te tom prigodom istaknuo da ova izložba posjetiteljima predstavlja lepoglavsku baštinu s UNESCO-ve liste nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.
– Ove ćemo godine po 25. puta s ponosom našu baštinu predstaviti na jubilarnom Međunarodnom festivalu čipke, nadam se u klasičnom obliku, a ne virtualno kao prošle godine. Ova je izložba, postavljena u elitnom prostoru, odlična pozivnica svima da posjete Festival i uživaju u umijeću lepoglavskih čipkarica, čuvarica naše baštine – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Organizator izložbe je Udruga Ekomuzej Lepoglava, a postavljena je u suradnji s Hotelom Trakošćan čiji je direktor Milorad Stanić izrazio zadovoljstvo što imaju prigodu ugostiti izložbu koja predstavlja dio vrijedne hrvatske baštine s UNESCO-ve liste.

Izložba “U susret 25. Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi” moći će se u Hotelu Trakošćan razgledati do 1. lipnja.

izlozba cipke u trakoscanu 01

izlozba cipke u trakoscanu 03

izlozba cipke u trakoscanu 04

izlozba cipke u trakoscanu 05

izlozba cipke u trakoscanu 06

izlozba cipke u trakoscanu 07

izlozba cipke u trakoscanu 08

izlozba cipke u trakoscanu 09

izlozba cipke u trakoscanu 10

izlozba cipke u trakoscanu 11

izlozba cipke u trakoscanu 12

Podijeli ovu objavu:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Novosti
Skip to content