Od 13. do 15. rujna Lepoglava će biti čipkarsko središte svijeta

U okviru Festivala bit će održani Dani europske baštine, koji će za cijelu Hrvatsku biti otvoreni upravo u Lepoglavi. Održane će biti brojne radionice te stručna predavanja, tradicionalni sajam tradicijskog rukotvorstva i starih zanata, a sve će biti popraćeno i zabavnim programom te nastupom folklornih skupina iz okolnih i drugih krajeva Hrvatske.

Na Festivalu će se, uz nezaobilazni flamenco i program koji će organizirati Veleposlanstvo Kraljevine Španjolske, predstaviti zemlja partner 23. Međunarodnog festivala čipke.
Organizator Festivala predstavit će se izložbom “Čarobna čipka”.

– Na izložbi će biti predstavljene tradicijske čipke iz opusa Danice Bresler, bit će predstavljena povijest čipkarstva u svijetu, predstavit ćemo keramiku s motivima lepoglavske čipke te replike povijesnih kostima s originalnom lepoglavskom čipkom. Posjetitelji ćemo prikazati i haljine od žice s tradicionalnim motivima lepoglavske čipke te ukrase za kosu i nakit s motivima lepoglavske čipke. Po prvi puta moći će se vidjeti i rezultat simbioze lepoglavske čipke i samoborskog kraluša te krinoline s motivima lepoglavske čipke otisnute na bijelom platnu – otkrila je upraviteljica Zadruge lepoglavske čipke Karmen Šoštarić.

Gradonačelnik Marijan Škvarić uputio je poziv svima da od 13. do 15. rujna posjete Lepoglavu i 23. Međunarodni festival čipke koji, istaknuo je, svojim sadržajnim i raznovrsnim programom nudi za svakog po nešto, ali prije svega ljepotu čipki iz raznih krajeva svijeta među kojima i jedinstvene lepoglavske čipke.

festival ccipke presica 1

festival ccipke presica 3

Podijeli ovu objavu:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Novosti
Skip to content