Noć muzeja i ove godine u Lepoglavi

noc muzeja u lepoglavi

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog uključivanja u manifestaciju Noć muzeja, Lepoglava će i ove godine biti jedno od mjesta u kojem će posjetitelji do kasnih večernjih sati moći besplatno razgledati izložbene prostore muzejskih kuća i kulturnih institucija.
U Lepoglavi će se te večeri, 31. siječnja moći razgledati izložba “UNESCO u Lepoglavi”. Izložba će biti postavljena u lepoglavskom Domu kulture u kojem će, od 18 sati pa do jedan sat iza ponoći, posjetitelji moći razgledati izloženu lepoglavsku čipku te se na edukativnim radionicama upoznati s načinom njene izrade. Organizirana će biti i radionica izrade keramike s motivima lepoglavske čipke koju će voditi Goran Zidar.

Uz izložbu lepoglavske čipke posjetitelji će moći razgledati i izložbe tradicijskih drvenih igračaka iz Hrvatskog zagorja i licitara. I ove će izložbe biti popraćene edukativnim radionicama. Radionicu izrade drvenih igračaka vodit će Zvonimir Majdak dok će radionicu izrade licitara voditi Valentina Gladović Nedić.

Posebnost ovih radionica bit će izrada licitara veličine od oko jednog metra te uvećana instalacija pribora za izradu čipke – “dedeka” od dva metra.

Noći muzeja u Lepoglavi pridružit će se djeca iz dječjih vrtića Lepoglava i Runolist koja će predstaviti čipku, cifranje licitara i drvenih igrački.

Ove se godine u manifestaciju uključuje i KUD Lepoglavski pušlek podjelom tradicionalnog mlinčanog kolača i toplih napitaka.

 

 

Podijeli ovu objavu:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Novosti
Skip to content