Lepoglavska čipka predstavljena u Noć muzeja

Posjetiteljima koji su kontinuirano tijekom noći dolazili u Dom kulture predstavljeno je oko 200 eksponata. Uz prekrasne primjerke lepoglavske čipke i prezentaciju njene izrade, predstavljeni su i plakati koji prikazuju novu dimenziju lepoglavske čipke te tiskani i video materijali koji govore o lepoglavskoj čipki.

Noć muzeja u Lepoglavi ponudio je program i za najmlađe posjetitelje. Naime, održana je radionica “I mi znamo špice delati” na kojoj su sudjelovala djeca polaznici dječjih radionica Gradske knjižnice Ivana Belostenca. Za starije posjetitelje, lepoglavska umjetnica Snježana Varović održala je zanimljivu radionicu izrade suvremenog nakita od čipke.

Noć muzeja u Lepoglavi dodatno su svojom predstavom obogatili mladi glumci Hrvatskog narodnog kazališta iz Varaždina, koji su nastupili uz glazbenu pratnju britanskog kompozitora Nigela Osborna.

Brojni su posjetitelji, ovom prigodom, iskoristili priliku fotografirati se uz šator od čipke japanske umjetnice Akiko Sato.

– Vjerujem da smo uključivši se u Noć muzeja ovoj kulturnoj manifestaciji, kao i posjetiteljima, ponudili vrijedan sadržaj – poručio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da se nada da će u nekoj od budućih Noći muzeja u Lepoglavi posjetiteljima vrata otvoriti budući muzej “Centar pavlina”.

Organizatori događanja kojim se Lepoglava po prvi puta priključiti Noći muzeja bili su Turističko kulturno informativni centar, Turistička zajednica Grada Lepoglave i Ekomuzej Lepoglava.

noc muzeja u lepoglavi 03

noc muzeja u lepoglavi 10

noc muzeja u lepoglavi 13

noc muzeja u lepoglavi 26

noc muzeja u lepoglavi 27

noc muzeja u lepoglavi 28

noc muzeja u lepoglavi 30

 

 

Podijeli ovu objavu:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Novosti
Skip to content