Dodijeljene potpore turističkim manifestacijama i događanjima u 2019. godini, u Županiji niz događaja i manifestacija

Predsjedavajuća TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević čestitala je svima te poručila kako su oni svojevrsni promotori naše Županije.

– Po prvi puta na ovakav način dijelimo ovakve vrste potpora za manifestacije, mi smo se opredjelili da želimo snažnije i jače ulagati u turizam i u tome nam zasad dobro ide. U posljednje dvije godine ostvarili smo rast noćenja za čak 20 posto, prošli tjedan smo podijelili milijun kuna poduzetnicima i poljoprivrednim gospodarstvenicima te fizičkim osobama, dakle ušli smo u projekt “ Kuće za odmor s pričom”. Uz smještajne kapacitete i gastronomiju, važan segment su manifestacije, one moraju privlačiti turiste. Znate dobro da smo organizirali i Bučograd, Advent u atriju, Županija u malom, a odlučili smo dati potporu i gradovima, općinama, udrugama. Čak 31 potpora je data, te udruge odnosno gradovi i općine ispunili su kriterije, a ovo je njima dodatna potpora i zamašnjak da im manifestacije budu još bolje i upsješnije te posjećenije. Ukupno smo podijelili 250 tisuća kuna – rekla je Natalija Martinčević.

Direktor TZ Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini je također izrazio zadovoljstvo realizacijom ovog projekta.

– Sredstva su osigurana i iz Hrvatske turističke zajednice te veći dio iz Varaždinske županije, a kriteriji koji su bili važni podudaraju se s nacionalnim kriterijima. Dakle, važan je broj noćenja, što manifestacija znači za samu Županiju, te ostvareni broj posjetitelja, odnosno broj naplaćenih ulaznica. Slijedeće godine nam je cilj razdvojiti nova i inovativna događanja od onih tradicionalnbih – rekao je Bojanić Morandini.

 

Podijeli ovu objavu:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Novosti
Skip to content