Tel: +385 (0)42 494 317                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Dokumenti


Već tradicionalno, održavanje Međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi popraćeno je prigodnim poštanskim žigom i omotnicom. Ta će se tradicija nastaviti i ove godine, prigodom održavanja 24. Međunarodnog festivala čipke.
U petak, 11. rujna, na dan otvaranja Festivala, u poštanskom uredu u Lepoglavi dostupno će za zainteresirane biti 50-ak prigodnih omotnica koje se mogu ovjeriti i prigodnim žigom ovogodišnjeg, 24. po redu, Međunarodnog festivala čipke.
Prigodna omotnica i žig produkt su suradnje Turističke zajednice Grada Lepoglave, Varaždinskog kluba kolekcionara i Grada Lepoglave.


Unatoč epidemiološkoj situaciju izazvanoj virusom COVID-19 zbog koje su diljem Hrvatske i svijeta otkazane brojne manifestacije, Međunarodni festival čipke u Lepoglavi zadržat će svoj kontinuitet i biti održan i ove godine, ali u drugačijem izdanju. Naime, ovogodišnje, 24. izdanje, Međunarodnog festivala čipke održat će se u virtualnom obliku, a bit će otvoreno ovog petka, 11. rujna. To je na konferenciji za medije potvrdio gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić istaknuvši pri tom da je Međunarodni festival čipke centralna gradska manifestacija koja predstavlja izuzetnu vrednotu lepoglavskog kraja zahvaljujući kojoj se Lepoglava nalazi na UNESCO-voj listi nematerijalne kulturne baštine te zbog toga zaslužuje da i u ovim vremenima bude predstavljena svijetu.

Opširnije...

Obavještavamo kako su sva najčešća pitanja i odgovori o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku objavljeni su na službenoj web stranici Ministarstva unutarnjih poslova pod kategorijom UZG COVID na glavnoj izborničkoj traci na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku: https://mup.gov.hr/uzg-covid/286210

 Više informacija možete pronaći i na web stranici Ministarstva turizma: https://mint.gov.hr/vijesti/on-line-obrazac-za-informacije-o-mogucnostima-ulaska-u-republiku-hrvatsku/21254


Tradicija održavanja uskrsne izložbe "Uskrs u našem kraju" i koncerta u vrijeme uskrsnih blagdana ove će godine izostati zbog trenutne epidemiološke situacije.

U želji da ipak uljepšamo uskrsne dane te se prisjetimo kreativnosti naših izlagača, donosimo galeriju fotografija snimljenih na nekim od održanih izložbi.

Uz pisanice koje su svojim šarenilom i jedinstvenošću u posjetiteljima izložbe uljepšavale uskrsne dane, želimo Vam svima puno zdravlja te sretan i blagoslovljen Uskrs.

Opširnije...

Turistička zajednica Grada Lepoglave i ove godine organizira manifestaciju Dječji fašnik u Lepoglavi.

Fašnička povorka organizirat će se u nedjelju , 23. veljače 2020. godine s početkom u 14 sati i krenut će ispred Doma zdravlja te će se kretati Ulicom hrvatskih pavlina prema terasi restorana Ivančica gdje će na pozornici sudionici izvesti kraći prigodan program. Na kraju službenog dijela programa članovi Odreda izviđača Lepoglava spalit će Fašnika.

Za sve sudionike bit će osigurani topli napitci i krafne.

Prijave za sudjelovanje na Dječjem fašniku u Lepoglavi podnose se na prijavnici (PRIJAVNICU PREUZMITE OVDJE).

Ispunjena prijavnicu potrebno je poslati na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na adresu TZ Grada Lepoglave, Hrvatskih pavlina 7, 42250 Lepoglava.

Kontakt osoba je ljubica Dubovečak ( tel. 042 494 317, mob. 099 733 05 69).Nakon prošlogodišnjeg uspješnog uključivanja u manifestaciju Noć muzeja, Lepoglava će i ove godine biti jedno od mjesta u kojem će posjetitelji do kasnih večernjih sati moći besplatno razgledati izložbene prostore muzejskih kuća i kulturnih institucija.
U Lepoglavi će se te večeri, 31. siječnja moći razgledati izložba "UNESCO u Lepoglavi". Izložba će biti postavljena u lepoglavskom Domu kulture u kojem će, od 18 sati pa do jedan sat iza ponoći, posjetitelji moći razgledati izloženu lepoglavsku čipku te se na edukativnim radionicama upoznati s načinom njene izrade. Organizirana će biti i radionica izrade keramike s motivima lepoglavske čipke koju će voditi Goran Zidar.

Uz izložbu lepoglavske čipke posjetitelji će moći razgledati i izložbe tradicijskih drvenih igračaka iz Hrvatskog zagorja i licitara. I ove će izložbe biti popraćene edukativnim radionicama. Radionicu izrade drvenih igračaka vodit će Zvonimir Majdak dok će radionicu izrade licitara voditi Valentina Gladović Nedić.

Posebnost ovih radionica bit će izrada licitara veličine od oko jednog metra te uvećana instalacija pribora za izradu čipke – "dedeka" od dva metra.

Noći muzeja u Lepoglavi pridružit će se djeca iz dječjih vrtića Lepoglava i Runolist koja će predstaviti čipku, cifranje licitara i drvenih igrački.

Ove se godine u manifestaciju uključuje i KUD Lepoglavski pušlek podjelom tradicionalnog mlinčanog kolača i toplih napitaka.